Tuesday, June 4, 2013

#june_4 | It's All about shoes!



Hi lovelies. 

Jak jste si mohly všimnout, lehce jsem tady pozměnila design, ale fakt lehce. Taky jsem tady přidala pár ikon na instagram/weheartit/bloglovin na které bych byla moc ráda, kdyby jste mě sledovaly :) Říkala jsem si, že pro větší úspěšnost blogu bych měla na sobě zamakat a nejen vzhledem, ale taky co se týče článků. Tak snad mi tady budete chodit čím dál tím častěji a nebudu vás nudit. Jako zahajující článek jsem si vybrala Boty ... Jelikoooož.

Tímto začnu. Myslím, že lépe by to snad ani nešlo.
 Každá malá holčička ( no, možná ne každá, ale ted budem dělat že anoo) jistě snila o tom, že jednou bude vlastnit pár nadherných "střevic" (upřímně by mě zajímalo, jak vzniklo slovo "střevíc", když mě připomíná tak max. střevo, jsem divná?). Nevím o tom, že by si malí kluci, zkoušeli tátovy boty, tak moc a často, jako to dělají malé holčičky. A proč? Za a) nejspíš viděla Popelku ( myslím od Disneye, přesně tohle byl můj případ aneb Já tak moc chci skleněné boty, noták!)  za b) záviděla mámě/tetě/babičce/atp. ( další z mých případů)  nebo za c) přála si mít boty jako její Barbie. Ale jak postupně rostla ji boty bud začaly zajímat, nebo ne. U mě se stály přímou obsesí. Boty, boty, boty. Vysoké, nízké, špičaté, kožené, třpytivé, s červenou podrážkou ( víte co myslím, že jo?), otevřené, uzavřené, ploché, na podpatku, na klínku, letní, zimní ... Prostě a jednoduše. Láska a závislost.
 Bohuže, jelikož jsem boty začala milovat, podle mě až v moc utlém věku, mé tělo se rozhodlo, že tuto LÁSKU zničí, zruinuje, naprosto překazí (áááá!) tím, jak moc velké číslo nohy  mi dalo ( měřím 1.64 a mám číslo 40 (!!!) ) a jak plochou ... a to radši nemluvě o tom mužském kotníku. (Hrozně se miluji, já vím.)
Ani nevíte jak mě štve, když vidím slečny s nadhernýma maličkýma nožkama, a utlými kotníky a na sobě? Ohyzné tenisky ( nic proti teniskám, miluji je, ale jak které, že jo), nebo jiné "odporné" boty, které bych jim nejradši sundala z nohou přímo na místě.
Není to asi náhoda, že na přednášce jedné české modní návrhářky zmínila něco, co se o češkách říká ve světě: "Jsou krásné, mají krásnou postavu, ale naprosto se neumí oblékat." A to samé platí i u bot. Například já? Bude to znít hnusně, ale kouknu se na boty a hned vím, jak s danou osobou budu vycházet. Vkus na boty musí být podle mě daný. Jelikož už vidím jak oblečete do Jeffrey'ho Campbells (atp.), slečny ve stylu "hlavně zdravotní kožené boty, at si neponičím chodidlo". Ale co z toho, když v těch "střelách" vypadá jako "stará/mladá". A mě to pak mrzí za ni a nejradši bych ji usekla ty nádherné nohy a chodidla, kterých je pak škoda ( nemyslím to doslova jo? nebojte) ... (!!!)
Rozhodla jsem se napsat článek o obuvi hlavně proto žeeee ...
Jsem si dnes dělala seznam bot, které bych si chtěla do léta koupit.

A to:


Říkám si, málo bot no. A ještě když jsem si spočítala na kolik mě výjdou ... Ale když jsem přemýšlela, které z nich vyřadit, došla jsem k tomu, že žádné a všechny jsou pro mě důležité! Jsem (ne)rada, že v Čr buhužel není v kamenných obchodech pořád moc velký výběr ( co si vzpomenu, jak jsem si před měsícem chtěla koupit Air Max, najít v jednom obchodě víc jak 2 druhy byla opravdu výzva a bohužel, musela jsem se spokojit s "málem" přesto, že jsem za ty boty dala peněz za 3 a půl dne práce ( tím Čr ted nemyslím Prahu, ale ten zbytek). Nejspíš jsem maniák, nebo nevím, ale všechny mi příjdou hrozně důležité. A navíc vím, že každý pár skvělé využiji, takže jediné co mi zbývá je šetřit, šetřit a šetřit ...

Už se těším, až konečně bude po tomhle hrozném počasí a všech těch katastrofálních záplavách. Upřímně, nikdy jsem ji nezažila a nikomu bych to nepřála. Nechápu, jak si z toho někteří lidé můžou dělat srandu, zatímco druzí přijdou někdy i o veškerý jejich majetek, dokonce blízké ...Nemůžu se dočkat, až bude po všem.

Stay Strong.

Lots of Love, yours V.

5 comments:

  1. ty jo !! tak zrovna kdyz potřebuju nový boty tak ty tady napíšeš takový článek !!:D ale hezky napsané :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boty jsou nejlepší Investice a hlavně tenisky, ty snad nikdy nevýjdou z mody at už vypadají jakkoliv :D:)

      Delete
  2. Ten dizajn sa ti naozaj podaril :) veľmi sa mi páči :) a čo sa týka topánok :D veru zišli by sa nejaké ;)
    Na mojom blogu som spustila JuneBlog, ak nevieš čo to je stačí len kliknúť na blog a môžeš sa zapojiť :)
    Andy

    ReplyDelete
  3. Brala bych snad všechny ty boty :D Jinak mám spíše opačný problém, jsem stejně vysoká a mám velikost 37... většina bot o které stojím jsou ve velikosti 38/39 :D

    (www.enarastyle.blogspot.com)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě právě příjde, že boty vypadají lépe, když jsou maličké a mají pořád stejný tvar, když je má někdo nasazené, což s mou "ploutví" se mi bohužel v životě nestalo. Vždy když požádám o svou velikost, tak mi přinesou takovou lod :D:(

      Delete

Thank you for all the lovely comments {also for the negative ones, that should teach me something new} <3 Love ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...