Sunday, July 14, 2013

Blessings or curses? | Aussie - hair care


Hi Lovelies!



Dnes bych vám chtěla předtavit novou rubriku s názvem Blessings or curses? ( požehnaní nebo prokletí?), kde vám budu psát o různých, jak modních, tak kosmetických produktech a také jejich plusy a mínusy. Jako první jsem si vybrala známou a oblíbenou značku vlasové kosmetiky - Aussie
Aussie je Australskou značkou ( typické logo klokana), kterou si zakoupila v roce 2003 Americká Procter & Gamble.
Hodně lidí si jí oblíbilo, halvně díky okamžitým účinkům na vlasech, jako jsou hebkost, lesk a síla. A to hned po prvním umytí.
 Hodně lidí si ale také stěžuje, že značka Aussie přidává do jejích vlasových produktů škodlivé chemické látky. A dokonce alkalické ingredience. Proto nejsou doporučovány pro ženy v těhotenství. Když jsem tohle četla ( až dnes ráno), trochu mě to zarazilo . Já osobně Aussie miluji a nenávidím. Miluji, protože po umytí mám vlasy jak od kadeřníka za celkem přijatenou cenu ( cca.4 libry jeden produkt) .
Jsou hladké, lesklé, pružné, pevné, objemné ... Všechno, co my ženy po šamponech chceme těmito produkty dokážu získat, ale ... 
Stává se mi, že díky těmto vlasovým produktům má pokožka hlavy trpí. Začínají se mi dělat krvavé, svědivé vyrážky ( a to nejen mě, ale mé matce), což není zrovna nejlepší pocit. Hnisají a jsou opravdu velké. Takže jsem došla do bodu, kdy už se docela bojím jejich šampony používat (což mě opravdu mrzí, jelikož jsou jako droga). Zato jejich zazračné balzámy, které se davají jen do půlky hlavy ( tudíž se ke konečkům témeř nedostanou a vyrážky se budu moci zbavit) hodlám používat nadále. Mrzí mě to, protože jsem si v Anglii šampony koupila 4 a to dva Miracle Moist a dva Miracle Shine.

A k ním jsem si samozřejmě pořídila i kondicioner ze stejné řady. Ani nevíte jak mě mrzí útrata zbytečných peněz za šampony, ale alespon jsem se poučila a vím, že už je tolik nemiluji, jako na začátku. Všechny blogerky o nich básní, ale je za tím "krutá" realita, kterou jsem si zažila na vlastní kůži a to doslova.
Uvěřila jsem, jak jsou skvělé a nakoupila jich až zbytečně moc.
Musím přesto podotknout, že to je můj zažitek a můj vlastní pocit. Třeba to na každém působí jinak. Ale za mě dávám 5/10 alespon za ty kondicionery.
Doufám, že jsem tímto někoho nezklamala, každý má volnost si vyzkoušet, jak mu sedí, ale já zustala bohužel dost zklamaná.


Lots of Love, yours V.

2 comments:

  1. Tak to mě překvapilo:) já mám balzám a zkoušela jsem ho zatím jenom párkrát a vlásky jsem po něm měla krásně hebké..ale té reakce na pokožce hlavy se teď docela bojím, protože vhledem k tomu, co produkty Aussiie obsahují se tomu nedivím...ty šampóny si raději kupovat nebudu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, ty balzámy jsou skvělé a myslím, že vlasům tolik nevadí, ale jelikož tam píšou, že pro lepší účinek se mají použít oba produkty ze sejné řady ( což je nejspíš jen trhák, aby lidé nekupovali "jen něco"), tak jsem to vyzkoušela a ted musím najít něco, aby se mi pokožka hlavy konečně zotavila. Fakt mi není příjemné vědět, že tam mám obrovské svědící strupy, které do toho všeho hnisají a tím, jak si je rozškrábů mi teče krev a tvoří se mi další a další ... :(((

      Delete

Thank you for all the lovely comments {also for the negative ones, that should teach me something new} <3 Love ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...