Thursday, August 15, 2013

#HolidaysInSicily | Day 10. FERRAGOSTO! {Santo Stefano di Camastra/ Collesano}


Hi Lovelies!

Včera jsem nenapsala, jelikož jsem fakt neměla náladu.přihodilo se něco, z čehož se budu muset vzpamatovat ještě hodně dlouho, ale tady to nechám plavat, jelikož je to osobní a do blogu se to absolutně nehodí.
 V Úterý večer, jak už jsem psala v předchozím článku, jsem se byla podívat na přehlídku malé H. a N., která byla takovým "otevřením" konkurzu o Miss Santo Stefano.
Bylo jich 34 ( nevím jistě ted) a jen jedna poputuje do kola, kde se bude vybírat ze Siciliánek jen jedna nejkrásnější, která se pak představí v Miss Italia 2013.
Upřímně, nepochopím, jak někdo může říct, že italky nejsou krásné. Byly jedna krásnější než druhá a měly charizma, které jen tak těžko najdu. Přestože každá druhá měla "skobu". Ale na první pohled to za tím sebevědomím ani neuvidíte.
 Vidět je promenádě ve mě vzbuzovalo strašnou závist, ale taky jsem se zamyslela, jestli by neměla se sebou začít něco dělat.
 Mám pár fotek, ale velmi, velmi nekvalitních, tudíž se vám omlouvám. Odted si musím fakt začít tahat zrdcadlovku všude!  Vědět, že to bude taková událost, tak ji vezmu, ale já myslela, že to bude přehlídka jen nějakého obchůdku pro děti a proběhne to fakt rychle a nezajímavě, ne událost, kde se sešlo celé městečko.
Taky jsem tam moc dlouho nebyla. Malý E. mě v jednom kuse oxidoval, že chce židli, že je mu vedro, že má hlad ... Znáte děti. 




 








Co se dnešku týče, je statní svátek. Říká se mu Ferragosto  a pochází až z antického římá, kdy se oslavovaly sběry obilí, vína atp. A taky podstatě to je o to, že provází svatou (nevím jméono) na lodce po moři a staví se chvilku ve všech přímořských městech. Italové jsou celý večer u moře, slaví, jedí a popíjí. Většinou poznáte Ferragosto podle toho, že všechny pláže jsou přeplněny stany a všude je milon lidí! O půlnoci je pak čeká obrovský ohnostroj a koupel v moři pro štěstí!
Já ho letos na pláži asi nestrávím, jedu navštívit tetu do Collesana a večer se uvidí, co se bude dít :)
Rozhodně si nesmím nechat ujít ohnostroje, i kdybych je měla vidět jen z okna :D

Lots of love, yours V.

9 comments:

  1. V Řecku jsme byli na plavbě lodí a byly tam asi 3 italky, dvě ze tří ošklivé, jako noc :/ Ale některé itaky jsou krásné, je to individuální si myslim :) :D Vždyť i v Německu se může objevit krásná žena :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jak jsem byla v Anglii, tak mi prisly pekne skoro vsechny Nemky :D:)

      Delete
  2. Příště tu zrcadlovku s sebou!:) ale věřím Ti,že slečny byly krásné:) užij si to u tety:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dneska jsem si ji vzala sebou, ale nebyla v ni karta, mam fakt smulu! Jeste, ze mam tak dobrou aplikaci na iPhone a ty fotky se nektere docela povedly :)

      Delete
  3. Některé Italky jsou náhodou moc pěkné :-)

    ReplyDelete
  4. jéé já chci taky koukat na miss :) a hele ten svátek zní uplně super ! i ve Švédsku máme pár takových svátků, kdy se všichni lidi sejdou, jí a pijí celý den :) jenom v tom zapadlým Česku,nic takovýho není :D

    ReplyDelete
  5. Některé ty šaty bych si ráda oblékla i já :)
    Just be yourself by Petra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Z nekterych satu jsem byla uplne na vetvi :D Aaa <3

      Delete
  6. No já nevím, když jsem byla v Itálii, tak mě ty holky přišly všechny hrozně škaredý :D Mně se ty jižní typy moc nelíbí :D

    ReplyDelete

Thank you for all the lovely comments {also for the negative ones, that should teach me something new} <3 Love ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...